anne-sophie

anne-sophie

Mijn weblog

Hier zijn mijn belevenissen te volgen, geschreven tegen alle regels van de Nederlandse schrijfvaardigheid in.

En in Carré staat iemand maan en sterren weg te geven

AmsterdamPosted by Anne-Sophie Sun, November 23, 2008 22:31:17

prijs de dag niet voor het avond is
maar mocht het toch zo zijn
dat alles u vandaag gegund is
dan kan men rustig vrolijk zijn

-Herman Van Veen, gisterenavond in Carré

Ik zit vanavond, zoals dikwijls op zondag, over artikelen gebogen. Ik breek, wanhopig en tegen de klok, mijn hoofd over een originele opdracht voor de komende lesweek. Maar vanavond is vreemd. Mijn straat gonst niet van de trams en fietsers. Niemand waagt zich buiten, in de anders zo drukke stad. De straten liggen er levensgevaarlijk glad bij, de sneeuw waait verblindend in je gezicht. (Ik hoop dat ik morgen in betere omstandigheden naar de les kan fietsen). De stad is leeg. Binnen wordt het gevoel versterkt: op de vloer geen slaapzakken meer, Judith en Brecht zijn terug naar België. En het lijkt wel alsof de bruisende inhoud van Amsterdam, hen achterna gereisd is. Maar dan valt me op hoe wonderlijk het is, dat ik hier kan achterblijven. Het wordt een woelige week, maar wel een nieuwe week in Amsterdam. Als mij dat zou bevallen, kan ik gaan dansen op de Dam om klokslag middernacht, ik kan morgenmiddag koffie drinken in de peperdure bar waar Harry Mulisch zijn namiddagen slijt, ik kan naar een theatershow in Carré, ik kan vanillepudding met speculaas eten in een onvindbare Ierse pub. Ik zou het allemaal kunnen overdoen, maar dan zonder Brecht en Judith. Wat een grootse, lichte, vrolijke, diepzinnige.. heerlijke zaterdag hebben ze me bezorgd!

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Selwyn Tue, November 25, 2008 12:51:42

Hier in Zuid-Afrika is dit snikheet warm. Somer is hier! Ik wandel op die strand by die see en braai lekker vleis! Ik denkt aan we 2007 pizza eten langs de strand en kijk na de branders en branderplankryers.

Posted by Suzan Mon, November 24, 2008 12:24:52

AnSo, je weet nooit wat Tijs en ik uitgestoken hebben! Ik geef je een tip: sneeuw-Kongostraat