anne-sophie

anne-sophie

Mijn weblog

Hier zijn mijn belevenissen te volgen, geschreven tegen alle regels van de Nederlandse schrijfvaardigheid in.

Intussen in Amsterdam...

AmsterdamPosted by Anne-Sophie Sat, October 11, 2008 13:02:18

Sinds mijn laatste entry is het leven hier alleen maar spannend, intens, verrassend, boeiend en geweldig geweest. Ik moet er mijn agenda bijhalen om niks te vergeten.

Op de docentennamiddag in het Amsterdamse fotomuseum, voelde ik voor het eerst het einde van het studentenleven nabij. Ik doorstond dapper de workshop die qua hoeveelheid interactie zelfs voor de gemiddelde (lees: brutale –niet mijn woorden-) Hollander tegenviel (“stel jezelf voor”, “waar ben je trots op”…). Als beloning voor onze aandacht en medewerking waren er aan het einde vrijkaartjes voor het museum, chocoladekoekjes en thee.

Op de allereerste druilerige herfstavond ben ik met Michel naar Bart Peeters gaan kijken. Als ik zeg dat we aan zijn voeten zaten, zal dat maar een paar centimeters gescheeld hebben. Na 3 cd’s kunnen Bart Peeters en band een heel optreden vullen met alleen maar ijzersterke nummers. Een schitterend concert!

De dagen daarop kreeg de druilerigheid een vervolg in vreselijk stormweer. Met de fiets naar de les gaan was echter onvermijdelijk, evenals 2 nachten doorwerken aan een moeilijke opdracht. Kleddernat en doodop bleef ik Amsterdam echter onvoorwaardelijk adoreren.

Samen met Anna en Salomé hebben we een verjaardagspartijtje voor Michel gehouden in de zoo van Rotterdam. Panda Poffer was tot onze grote ontgoocheling gesloten. Geen poffertjes met 21 kaarsjes dus, maar de schitterende collectie giraffen maakte onze dag.

Mijn hart heeft het die avond bijna begeven toen ik op 4 minuten tijd álle trappen in Antwerpen Centraal oprende om in Gent te raken. Sofie had spannende verhalen over een nieuwe job als assistente van Jan Leyers, zondag had Toon vrijkaarten voor Park Astérix. Een educatief verantwoorde uistap, bij gebrek aan Latijnse les dit jaar. De goden voorzagen zon en ontzettend veel plezier in het Gallische dorpje nabij Parijs. .

Verder heeft de Uva Chomsky bijna onderuit gehaald, kookt Jo iedere week beter spaghetti, eten wij nog steeds verrukkelijk vaak Italiaans, vergeet ik wel eens een artikel te lezen en heb ik een indrukwekkende collectie lege Albert Heijn peer-kersensapflesjes bijeen gespaard.

Op het programma voor de komende tijd staan een jazzcruise, een Jip&Janneke voorleesavond, een weekend in een huisje aan zee en het maken van een concreet plan voor een buitenlandse stage alias wereldreis (of was het omgekeerd?)!

  • Comments(0)//anne-sophie.vanwesemael.eu/#post54