anne-sophie

anne-sophie

Mijn weblog

Hier zijn mijn belevenissen te volgen, geschreven tegen alle regels van de Nederlandse schrijfvaardigheid in.

Margootje en Sophietje

AmsterdamPosted by Anne-Sophie Wed, September 17, 2008 12:57:39

Vorige week is Margot een weekje Holland komen meebeleven:

-Dankzij de filmweken bij Albert Heijn “Gewoon AH”, kregen we bij de boodschappen een ticket voor een avondje cinema. Er is hier in Nederland opvallend meer interactie tussen het publiek en het scherm dan bij ons.

-De Hema is hier reusachtig: 3 ‘etages’, van blenders over kampeertenten tot rozijnen en kleurboeken. Je kan er zelfs eten: Hollandse vla bijvoorbeeld, met een vers kokossapje erbij.

-We hebben de Turkse winkel gevonden die volgens mijn gids hoort waar nu een KFC is. Genco's is al generaties een begrip in Amsterdam: smeerbare helva, raathoning, Ayran en verse dadels (het is geel en hangt aan stokjes)!

-Op het dak van de openbare bibliotheek hebben we met uitzicht over Amsterdam echte Hollandse hangop met mango geproefd.

-We zagen een man op brommer bijna verongelukken (waarna Margot, helemaal ontsteld, de woorden “..en het is dan nog een pizzabezorger…” sprak –vooral de mensen indachtig die nu honger hadden).

-Margot’s Makeover: witblond haar, een nieuwe skinny jeans, een t-shirt van minnie Mouse en turkooizen lakschoentjes. (Zeer Hollands. En toch nog denken dat ze een buitenlander was!)

-Bij het ontbijt de laatste dag, gingen we een nieuwe culinaire uitdaging aan: karnemelk met jus d’orange. Helaas zat er ruis op de bestelling en kregen we enkel de jus.

-Margot specialiseerde zich in het bespelen van de gitaar en het slapen, terwijl ik me door mijn bergen huiswerk worstelde. Ze is zeer goed geworden.

Ze moet in elk geval wat aan Amsterdam gevonden hebben, want over een week komt ze terug… Voor een mysterieus optreden in een prachtig theater… Details volgende week!

  • Comments(0)//anne-sophie.vanwesemael.eu/#post53