anne-sophie

anne-sophie

Mijn weblog

Hier zijn mijn belevenissen te volgen, geschreven tegen alle regels van de Nederlandse schrijfvaardigheid in.

Huiswerk...

AmsterdamPosted by Anne-Sophie Thu, September 04, 2008 00:07:33

De eerste lessen zitten erop.

Verwerving NT2, maandag. Bespreek deze begrippen even met je buurman. Al jaren vergeten dat daarop interactie tussen docent en leerders volgt, schrok ik op uit de anekdote van het meisje naast me: Goed, Anne-Sophie, vertel mij eens, wat is precies het verschil tussen brontaal en doeltaal? Ik weet het voor het vervolg: wees voorbereid…

Leerkrachtendidactiek, dinsdag. Kennismakingsspelletjes zijn weer helemaal terug. Interview je buurman: welke talen spreekt hij, waar woont hij, waarom heeft hij voor deze richting gekozen. Let goed op, straks kijken we wat je onthouden hebt!

Leermiddelen ontwikkeling, woensdag. Volgende week gaan we op schoolreis. We verzamelen om kwart voor 9 stipt aan de ingang om dan gezamenlijk richting BOA te vertrekken.

Maar het ergste van alles, vind ik de terugkeer van het concept “huiswerk”, maar dan in een hoeveelheid en met een moeilijkheidsgraad die de komende weken stof voor nachtmerries is…

(NB: De studie is wél razend interessant en de eindtermen spectaculair, om van de stageplaatsen en beroepsvooruitzichten te zwijgen!)

  • Comments(0)//anne-sophie.vanwesemael.eu/#post49