anne-sophie

anne-sophie

Mijn weblog

Hier zijn mijn belevenissen te volgen, geschreven tegen alle regels van de Nederlandse schrijfvaardigheid in.

Nieuwsflitsen

algemeenPosted by Anne-Sophie Mon, February 04, 2008 21:54:33

- Ik heb het maximum gehaald op mijn eerste examen. Het systeem was weer op en top Romeins: iedereen stroomt om 9 uur samen voor de deur van de professor en dan wacht je geduldig tot de student voor je, jouw naam roept (arm kind voor mij). Dat kan lang duren, heel lang… vijf uur, in mijn geval.

- Rosa is overspannen, moe en slapeloos. Slecht geweten om haar teveel nachten bij Luca en teveel telefoneren met Herman om dat te compenseren, maar dat zal ik maar voor me houden. Zelf beweert ze dat het nog altijd ligt aan die dag waarop ze eens zes volle uren gewerkt heeft.

- Mijn haren zijn geknipt. Een Chinees die nog met grote modellen en rijke mensen heeft gewerkt in een salon op Piazza di Spagna, heeft hier om de hoek net een eigen zaakje geopend. Wie het weet te vinden, wordt voor belachelijk weinig geld schitterend gekapt.

- Rosa is op zoek naar mijn opvolgster. De eerste klaagde terecht over de belachelijke prijs voor water en elektriciteit en de ‘geen-bezoek-regel’. De tweede stelde niet de juiste vragen en zal ongetwijfeld grote ogen trekken bij het ondertekenen van het contract.

- Het blijft warm, gauw zonnige foto’s en het verhaal van mijn recente avond in Trastevere.

  • Comments(1)//anne-sophie.vanwesemael.eu/#post38