anne-sophie

anne-sophie

Mijn weblog

Hier zijn mijn belevenissen te volgen, geschreven tegen alle regels van de Nederlandse schrijfvaardigheid in.

Pop Art

algemeenPosted by Anne-Sophie Wed, January 09, 2008 22:06:57

Johanna wilde al zo lang naar de Pop Art-tentoonstelling die hier enkele maanden loopt, ik ging mee. Achteraf gezien een briljant idee. Het is van Tate Modern geleden dat ik nog zo enthousiast was over een museum.

Toen we voor het bekende Marilyn Monroe-werk van Andy Warhol stonden, zei ik tegen Johanna “wie had gedacht dat we dat ooit nog in het echt te zien zouden krijgen”. Toen viel mijn oog op de kleine lettertjes “S.M.A.K.”. Jawel, in het gewone leven bevindt dit kunstwerk zich in het Gents Stedelijk Museum… en dat moet ik hier te weten komen!

Nog veel mooier dan de tentoonstelling was het uitzicht over Rome dat we vanuit de glazen traphal van het museum hadden. Toen we ook daarop uitgekeken waren, aten we ons eerste ijsje in weken. Jassen om ons middel, de koude van België en Duitsland al vergeten. Na twee weken zagen we weer scherp hoe mooi Rome is. Thuis was Rosa jaloers op mijn uitstap. Herman belooft haar ook al een hele tijd kaartjes. Ze belde hem dadelijk op om hem daaraan te herinneren. “Morgen ga ik ook, slaapwel” was het verdict.

  • Comments(0)//anne-sophie.vanwesemael.eu/#post35